Op vraag van verschillende openbare en privé-instellingen organiseert de Fondation pour l'Architecture regelmatig Europese wedstrijden voor architectuur en stedenbouwkundige of landschappelijke ordening. Hierbij zorgt de Fondation voor de samenstelling van de jury, het opstellen van het reglement, de communicatie, de bekendmaking van de resultaten en de tentoonstelling. Enkele voorbeelden van wedstrijden die werden uitgeschreven: Oproep aan jonge Europese architecten. De reconstructie van een historische straat in het centrum van Brussel voor de Fortis-AG-groep, 1989-1995; Restauratie en herbestemming van de boerderij van de Abdij van Villers-la-Ville voor het Waalse Gewest, 1998; Een uitstalraam van Wallonië in Brussel voor de Waalse Regering, 1997; Europese Prijs voor het Openbaar Vervoer voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, 2000, enz.