De Fondation pour l'Architecture is gevestigd in een oude elektriciteitscentrale uit het begin van de vorige eeuw die zich in het stadscentrum bevindt, in de buurt rond de Louizalaan, die bij architectuurliefhebbers bekend is om het rijke Art Nouveau-patrimonium. Sinds januari 2000 is het gebouw uitgebreid zodat ook andere instellingen, die werken rond architectuur en leefomgeving, er onderdak vinden. De Fondation beschikt nu over meerdere tentoonstellingsruimtes met een totale oppervlakte van 1.000 vierkante meter, een educatief atelier en gemeenschappelijke voorzieningen voor alle lidverenigingen van het CIVA: een auditorium met een capaciteit van 130 plaatsen en een vergaderzaal voor de bedrijven die lid zijn.

rez-de-chaussée

1. grote zaal